Praktische informatie

Adresgegevens

Bezoekadres
Frans van Dijklaan 2
3941 KD Doorn

Postadres
Postbus 143, 3940 AC Doorn

T 0343-412196
E info-doorn@nxt.eu
W www.nxt.eu
W www.nuovo.eu

Inspectie
Inspectie van het onderwijs
E info@owinsp.nl
www.onderwijsinspectie.nl

Vragen over onderwijs: 0800-8051 (gratis)

Lestijden

Lesuur Tijd
1e flexuur 08.30-09.10
2e lesuur 09.10-10.30
Pauze
3e lesuur 10.50-12.10
Pauze
4e lesuur 12.40-14.00
Pauze
5e flexuur 14.15-14.55
5e lesuur 14.15-15.35

Soms werken we met een zgn. sprintrooster met ingekorte lessen. Die dagen worden aangekondigd in de jaaragenda.

Sprintrooster:

Lesuur Tijd
1e flexuur 08.30-09.00
2e lesuur 09.00-09.50
pauze
3e lesuur 10.05-10.55
4e lesuur 10.55-11.45
Pauze
5e flexuur 12.00-12.30
5e lesuur 12.00-12.50

Ziekmelden en verzuim

Wanneer een leerling ziek is, verzoeken we ouders om hun kind voor 8.30 uur van de eerste ziektedag te melden via Magister. Natuurlijk is het ook mogelijk dat je onder schooltijd niet lekker wordt. Je gaat dan altijd eerst even naar Sylvia Hoogendam (receptie) om met haar te overleggen. Je gaat nooit zo maar naar huis. Misschien moet er even iemand mee! Bovendien willen we weten waar een leerling tijdens schooltijd is. We willen daarom ook graag een telefoontje als je thuis bent aangekomen.

Sylvia Hoogendam is verzuimcoördinator en registreert alles rondom aanwezigheid in Magister. Jij en je ouders kunnen de aanwezigheidsregistratie in Magister ook bekijken.

De wet op de leerplicht bepaalt, dat leerlingen in Nederland verplicht zijn om naar school te gaan. Onderwijs is dus zowel een recht als een plicht. Als school moeten we er op toezien, dat dit ook werkelijk gebeurt. Wanneer je opvallend vaak wordt ziek gemeld, gaan we met jou en je ouders in gesprek over de oorzaak daarvan. Wanneer de oorzaak niet duidelijk is, vragen we de GGD-arts om de jou en je ouders uit te nodigen voor een gesprek. We werken ook samen met de leerplichtambtenaren van de verschillende gemeenten, waar onze leerlingen wonen. Wanneer een leerling spijbelt of vaak te laat komt, valt dat onder de term “ongeoorloofd verzuim”. School informeert de leerplichtambtenaar daarover en die zal ook in dat geval jou en je ouders uitnodigen voor een gesprek.

Te laat

Tijdens de lesuren worden in alle klassen de absenten opgenomen. Wanneer je absentie niet vooraf gemeld is, wordt er contact met thuis opgenomen. Wanneer je te laat bent, wordt dat ook genoteerd in Magister. In het te-laat-reglement op de site staat hoe daarmee wordt omgegaan. De leerplichtambtenaar beschouwt te laat komen als een vorm van ongeoorloofd schoolverzuim. Bij negen keer te laat komen wordt daarom een melding bij de leerplichtambtenaar gedaan.

Lesuitval en stipuren

NXT probeert lesuitval zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer door ziekte of afwezigheid van een docent een les komt te vervallen, word je hier via Magister en/of Teams zo snel mogelijk over geïnformeerd. Lessen die gedurende de dag uitvallen worden waar mogelijk ‘gestipt’. Dat wil zeggen dat je onder leiding van een andere docent werkt aan het vak en/of flexwerk.

Verlof aanvragen

We verzoeken u buitengewoon verlof voor bijvoorbeeld medische of familiaire aangelegenheden vooraf aan te vragen bij de Teamleider (gkeulenaar@nxt.eu). Een formulier hiervoor is te vinden op de website.

Vakantieregeling 2022-2023

Vakantie Datum
Herfstvakantie za. 22 oktober 2022 t/m zo. 30 oktober 2022
Kerstvakantie za. 24 december 2022 t/m zo. 8 januari 2023
Voorjaarsvakantie za. 25 februari 2023 t/m zo. 5 maart 2023
2e paasdag ma. 10 april 2023
Meivakantie za. 22 april 2023 t/m zo. 7 mei 2023
Hemelvaartsdag do. 18 mei 2023 en vrij. 19 mei 2023
2e pinksterdag ma. 29 mei 2023
Zomervakantie za. 8 juli 2023 t/m zo. 20 augustus 2023

Let op: Goede Vrijdag is geen lesvrije dag!

Jaaragenda

Vakantiedata en activiteiten staan in de jaaragenda die te vinden is op de site. Deze wordt regelmatig bijgewerkt.

Magister

Via de website van de school kunnen leerlingen en ouders inloggen op ons intranet Magister. In Magister kunnen leerlingen en ouders de cijfers inzien, NAW-gegevens controleren en de absentieregistratie raadplegen. Afspraken over toetsen, in te leveren opdrachten en flexwerk worden door de docent in Magister genoteerd. Het wachtwoord en de inlogcode worden via de leerlingenadministratie verstrekt. Wij vragen ouders deze codes zorgvuldig te bewaren om misbruik door derden te voorkomen. Wanneer er problemen zijn met het inloggen, kunnen leerlingen en ouders dit doorgeven aan Tilly de Ligt (tligt@nxt.eu).

Devices

NXT wil graag, dat onze leerlingen op zoveel mogelijk verschillende manieren leren, door concrete ervaringen, waarnemen en overdenken (reflecteren) en actief experimenteren. Hiervoor biedt het werken met o.a. een device, vele mogelijkheden. Het aanschaffen van een device (bij ons is dit een laptop) is zeer wenselijk, echter mag de school het niet verplichten. Als ouder/verzorger kunt u zelf een laptop (Windows-apparaat) aanschaffen, maar als NXT bieden wij u ook de mogelijkheid een huur -of koopovereenkomst af te sluiten met The Rent Company. Hierover wordt u voor de start van het schooljaar geïnformeerd. Voor vragen kunt u overleggen met Renaldo Lakerveld (rlakerveld@nxt.eu)

Wanneer u om financiële redenen geen laptop kunt aanschaffen, kunt u op verzoek een laptop ter beschikking aanvragen. Deze laptop zal alleen op school gebruikt mogen worden en niet mee naar huis mogen.

Leermiddelen

Schoolboeken en de bijbehorende digitale leermiddelen worden door de school betaald en worden geleverd door de firma Van Dijk. Ouders bestellen het leermiddelenpakket voor het volgende schooljaar op www.vandijk.nl. Wanneer u voor het eerst besteld bij Van Dijk, maakt u daar een account aan. Het leermiddelenpakket wordt thuis bezorgd.

Toegankelijkheid van het gebouw voor mindervaliden

Het gebouw van NXT is voorzien van een lift, is rolstoelvriendelijk en heeft een invalidentoilet.

Veiligheid

NXT geldt als een veilige school. Het op het terrein van de school in bezit hebben van alcohol, drugs, wapens of vuurwerk is verboden en leidt bij constatering tot schorsing en kan uiteindelijk tot verwijdering leiden. In dat geval worden de ouders uiteraard door de schoolleiding geïnformeerd. Bovendien wordt hierover contact opgenomen met de politie.

NXT heeft samen met de politie en alle andere scholen voor voortgezet onderwijs in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug het ‘Convenant Veilige School’ afgesloten. Dat convenant beschrijft afspraken die we met elkaar hebben gemaakt en geeft de school bijv. het recht lockers te openen, al of niet in het bijzijn van de leerling (en zonder toestemming van de leerling/ ouder). Het Convenant Veilige School is te vinden op de site.

Afspraken

Op NXT is het uitgangspunt, dat we samen een community vormen en dat ieder lid van die community verantwoordelijkheid voelt en neemt voor zichzelf en voor de ander. Vijf dagen per week leven we samen en daarbij is het belangrijk, dat iedereen zich fijn en veilig voelt. Om datvoor elkaar te krijgen, hebben we een aantal afspraken gemaakt, die ons in staat stellen om die fijne en veilige gemeenschap met elkaar tevormen. Op NXT krijg je de ruimte om jezelf te zijn en om jezelf te ontwikkelen. Iedereen let op elkaar en zorgt voor elkaar. Op NXT mag je foutenmaken, maar daar moet je wel van leren hoe het beter moet.

De omgangs- en integriteitscode
De omgangs- en integriteitscode is van toepassing op alle medewerkers van NUOVO. Het doel van de code is om aan te geven hoe we op NXTen binnen NUOVO met elkaar om willen gaan. De omgangs- en integriteitscode is te vinden op de website van NUOVO.

Het leerlingenstatuut
In het leerlingenstatuut zijn de rechten en plichten jou als leerling vastgelegd. In 2020 hebben leerlingen vanzes NUOVO-scholen, waaronder NXT, in een werkgroep samengewerkt om een leerlingenstatuur voor alle NUOVO-leerlingenvast te stellen.

Het leerlingenstatuut van NUOVO Scholengroep is een overzicht van de rechten en plichten van onze leerlingen. Het statuut verduidelijkt de rechtspositie van de leerlingen. Het stelt de kaders waarbinnen wij met elkaar om willen gaan en dientdaarbij als hulpmiddel bij het voorkomen en oplossen van conflicten binnen de school en bij het bevorderen van gelijkerechten en plichten voor iedere leerling. Het werkt daarmee probleemvoorkomend, probleemoplossend en willekeuruitsluitend. Het statuut draagt daarmee ook bij aan het verbeteren van het onderwijs en aan de sfeer op school.

Bijzonder aan dit leerlingenstatuut is dat het zowel een algemeen geldend deel voor alle scholen omvat, als een deel waar scholen en hun leerlingen een eigen aanvulling kunnen geven op basis van het perspectief en de identiteit van de school. Deleerlingen van de scholen worden dan ook uitgenodigd om dit deel in te vullen in het nieuwe schooljaar en dit insamenspraak te doen met de schoolleiding en de medezeggenschap van de scholen. Het leerlingenstatuur is te vinden opde website. In deze schoolgids staan de belangrijkste afspraken. 

Binnen het schoolgebouw en op en rond het schoolplein is roken wettelijk niet toegestaan.

Telefoons en digitale informatiedragers

Het mee naar school nemen van deze apparaten is volledig voor eigen verantwoordelijkheid van de leerling. Binnen het schoolgebouw gelden de volgende regels: 

  • tijdens lesuren uitzetten (tenzij de lesgevende docent gebruik tijdens de les uitdrukkelijk toestaat);
  • niet zichtbaar tijdens de lessen;
  • bellen uitsluitend tijdens pauzes en tussenuren;
  • het is verboden om tijdens de schooluren foto- en/of filmopnames te maken van medeleerlingen en medewerkers (tenzij op uitdrukkelijk gezag van de lesgevende docent). Het publiceren van dergelijk beeldmateriaal van medeleerlingen en medewerkers, zonder toestemming van de afgebeelde personen is verboden;
  • het misbruiken van schoolcomputers voor cyberpesten en andere discriminerende uitingen is verboden.

Als je je niet aan deze regels houdt, wordt het apparaat gedurende de lesdag in bewaring genomen. Op het overtreden van het maken en publiceren van opnames en het misbruiken van schoolcomputers volgen sancties.

Leerlingparticipatie

NXT wil graag, dat leerlingen meedoen. Niet alleen in de les, maar in zoveel mogelijk onderdelen van onze school. Daarom hebben we een leerlingenraad, waarin leerlingen uit alle leerjaren meepraten en – denken over onderwerpen, die zij belangrijk vinden. 

Wanneer we nieuwe collega’s zoeken, maakt een leerling deel uit van de sollicitatiecommissie. Zij bepalen mee wie we uitnodigen voor een sollicitatiegesprek, praten mee in dat gesprek en samen maken we de keuze voor de beste kandidaat. 

Ieder jaar is er een speciale groep vierdeklassers, de leerlingmentoren, die assisteren in de begeleiding van de nieuwe eersteklassers. Zij helpen vanaf de eerste keer dat de nieuwe eersteklassers op school komen mee.

Medezeggenschapsraad

De scholengroep waartoe NXT behoort, heeft een actieve medezeggenschapsraad (MR). De MR is een belangrijk overlegorgaan binnen de school. Zijn bevoegdheden zijn wettelijk geregeld. De raad heeft regelmatig overleg met het bestuur. De raad beslist mee over alle belangrijke zaken die de scholengroep aangaan zoals financiën, verbouwing, personeelsbeleid, formatieplan, onderwijskundige koers, de communicatie met de achterban, de begroting en de jaarrekening.

Er is ook een aparte MR voor NXT Doorn. De MR NXT komt maandelijks bij elkaar en heeft regelmatig overleg met de directie van school. Zo is het onderwijsconcept een vast punt voor de MR NXT om te bespreken. De MR beslist mee over alle belangrijke zaken die de school en scholengroep aangaan zoals: financiën, personeelsbeleid, formatieplan, onderwijskundige koers, de communicatie met de achterban, de begroting en de jaarrekening.

De MR NXT zal via de website van de school regelmatig verslag doen van actuele onderwerpen binnen de MR. Ook via de oudernieuwsbrief zal hierop gewezen worden.

De samenstelling van de MR NXT Doorn is met ingang van het schooljaar 2022-2023 als volgt:

  • Vanuit de leerlingen: Nienke Brouwers (D4)
  • Vanuit de ouders: mevrouw Oepkes
  • Vanuit de docenten: Marrit Posthuma en Tonko van ’t Hek.

Contact: mposthuma@nxt.eu

Lockers

Wij stellen lockers ter beschikking. Wanneer je het pasje van je locker kwijt raakt of vergeten bent, meld je dit even bij de conciërge.

Maatregelen

In het leerlingenstatuut zijn de voorwaarden voor het opleggen van maatregelen opgenomen. De maatregelen die opgelegd kunnen worden wanneer een leerling regels overtreedt of zich niet conform de afgesproken regels gedraagt zijn onder meer een gele of rode kaart in combinatie met één van onderstaande maatregelen:

  • extra flexuren 
  • vierkant rooster
  • corveewerkzaamheden
  • schorsing
  • overplaatsing naar één van de andere scholen van de scholengroep
  • verwijdering

Bij schorsing en verwijdering geldt het schorsings- en verwijderingsbeleid van NUOVO Scholengroep. Dat is te vinden op de website.

Klachtenregeling

Op NXT streven we er naar om klachten te voorkomen. Wanneer jij of je ouders het ergens niet mee eens zijn, is het verstandig om als eerste met de betrokken medewerker in gesprek te gaan om de situatie te bespreken. De meeste klachten kunnen gelukkig in een goed gesprek opgelost worden. Wanneer je er samen niet uitkomt, is de teamleider of de directeur de volgende stap.